Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Hanume iz Sarajevskog džemata Bistrik posjetile MIZ Janja

U petak, 18. Oktobra 2019.god. MIZ Janja- Odjel za brak i porodicu, bio je domaćin hanumama iz džemata Bistrik  MIZ-e Sarajevo.

Vrijedne aktivistice našeg medžlisa, srdačno su dočekale gošće i provele s njima jedan prelijep dan. Nakon posjete Atik džamiji, u prostorijama medžlisa prisutnima su se obratili  Predsjednik medžlisa Camić Husejn i glavni imam hafiz Omer ef. Camić, koji su iskazali dobrodošlicu i zadovoljstvo posjetom a potom gošće kratko upoznali sa radom našeg medžlisa. Tokom boravka u Janji, hanume iz Sarajeva su imale priliku i da posjete humani centar “Hasna” i da se upoznaju sa radom istog. Nakon posjete „Hasni“ , upriličen je ručak i druženje u Omladinskom centru MIZ Janja.

Ovakvi susreti su lijepa prilika za razmjenu iskustava i  bolje upoznavanje u cilju nastavka uspješne saradnje. Zajednički osjećaji i ljubav prema džamiji i džematu, donose bereket na svim poljima i imaju veliku težinu među dobrim djelima.

Zahvaljujemo se hanumama iz Sarajeva što su odabrale Janju, kao mjesto koje će posjetiti i upoznati.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh