Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana.
(Muslim)

Humanitarna akcija za Republiku Turkiye i Siriju

Humanitarna akcija za Republiku Turkiye i Siriju

Na osnovu odluke Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini a u cilju novčane pomoći nastradalima i njihovim porodicama u Republici Turkiye i Siriji, Medžlis Islamske zajednice Janja je danas završio prvi dio ove velike akcije.
Na račun Rijaseta je danas uplaćeno 28.376,00 KM.
Sredstva su prikupljena u kancelariji Medžlisa, na sergijama u našim džamijama, te na druženju žena Odjela za brak i porodicu.
Posebno želimo istaći zahvalnost za podršku pri realizaciji ove akcije našim prijateljima i portalu “Dešavanja u Bijeljini”, koji su prenijeli našu informaciju o akciji, koja je rezultirala odzivom velikog broja naših sugrađana muslimana i pravoslavaca.
U cilju očuvanja podataka, i razumijevanju iskrene namjere, ne želimo iznositi imena učesnika koji su nam dolazili ili po poznanicima slali novac iz Bijeljine, Lopara, Ljeskovca, Kojčinovca i drugih mjesta.
Prateći situaciju u Republici Turkiye i Siriji, za koju smo svjesni da su materijalne štete ogromne, a ljudski gubici nenadoknadivi, nastavljamo akciju prikupljanja novčanih sredstava. O svim drugim načinima pomoći, kao što je prikupljanje osnovnih životnih namirnica, sredstva za ličnu higijenu, drugi pribor, blagovremeno ćemo vas obavijestiti.
Molimo sve Vas koji šaljete svoje priloge po prijateljima ili poznanicima, a u cilju zaštite od zloupotreba, da obavezno tražite uplatnicu na Vaše ime, izdatu u kancelariji Medžlisa.
Napominjemo, akciju nećemo provoditi obilazeći naše stanovništvo!
Iskazujemo iskrenu zahvalnost svim pojedincima, privrednim subjektima i udruženjima koji su u prethodna četiri dana dali svoj prilog uz želju da obradujemo unesrećene i da im naš prilog bude od koristi.
…onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga… (Kur'an)
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh