Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Istrajni imam iz Janje

Istrajni imam iz Janje

Preuzeli smo emanet, vratili smo se, i mi odavde nikuda više ne idemo.

Ovo je svojevremeno “Avazu” rekao Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Jučer su ove riječi ponovo odjekivale. I to nakon što su huligani divljali u Atik sultan Sulejmanovoj džamiji. Još jednom je ovaj istrajni imam govorio o zlu pozivajući na dobro, pri čemu je upozorio na brojne napade na Bošnjake povratnike.

Istakao je da je ovo još jedan napad na Bošnjake povratnike, na stoljetne građane ovog grada. Pozvao je sve nadležne da istraže ovo nedjelo i zaštite prava svih građana ove zemlje.

Samir ef. Camić rođen je 1975. godine u Janji, u općini Bijeljina. Na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina imenovan je 1. juna 2001. Godinu kasnije, eksplozivna naprava zatresla je vakufsku kuću u kojoj s porodicom živi u Bijeljini. Nasreću, nije bilo povrijeđenih.
(www.avaz.ba)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh