Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno.

Izgradnja imamskog stana Palutinske džamije

Izgradnja imamskog stana Palutinske džamije

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Janja je pokrenuo inicijativu za izgradnju vakufskog stana – imamske kuće Palutinske džamije u saradnji sa džematskim odborom. Aplicirali smo na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te je Projekat odobren tokom 2019. godine. Federalno ministarstvo je odobrilo 50% potrebnih sredstava sa kojima smo krenuli u realizaciju projekta.

Medžlis Islamske zajednice Janja priprema potrebne dozvole za gradnju od viših i državnih organa, te će obezbijediti dio potrebnih sredstava. Za završetak radova su potrebna značajna novčana sredstva, te vam prenosimo pismo imama Palutinske džamije, Jakupović Omer -ef., u ime Građevinskog odbora za izgradnju vakufskog stana Palutinske džamije:

“Es-selamu alejkum draga naša braćo i sestre!

Želimo vas obavijestiti da je u toku nadogradnja vakufskog stana u dvorištu Palutinske džamije. Uz pomoć Medžlisa Islamske zajednice Janja i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, uspjeli smo dobiti određeni novčani iznos koji je predviđen za pokrivanje troškova grubih radova.

Naime, kao što možete vidjeti na fotografijama, uskoro bi se trebao završiti krov, a onda tek slijedi drugi dio posla i finansijskih ulaganja. Ovom prilikom vas pozivamo da pomognete izgradnju vakufskog stana.

Ko želi pomoći, može se javiti direktno u kancelariju Medžlisa kod sekretara Mujage -ef. Cifrića, ili Omer -ef. Jakupovića -imama Palutinske džamije (br. tel: 064-451 64 91) ili Nermina Đezića (Đeze) -predsjednika građevinskog odbora (br. tel: 065 825 524).

Iskreno vas molimo, da za bilo koju informaciju ili nešto što vas bude zanimalo, obratite se pravo u kancelariju Medžlisa ili kod odgovornih lica navedenih u gore spomenutom tekstu, a ne kod nekih drugih lica koji nisu upućeni u sami tok akcije.

Vakuf je trajno dobro jer je naš Poslanik Muhammed, alejhis-selam, jasno kazao u hadisu da se vakuf ne može prodati, naslijediti, niti pokloniti. Stoga, svako ko hoće da učestvuje u ovoj akciji neka zna da će uz Allahovu dželle ša'nuhu pomoć, ovaj objekat do Sudnjega dana svjedočiti našem hajratu kojeg godinama uspostavljamo, isto kao što su sve generacije muslimana prije nas uspostavljale vakufe širom svijeta.

Molimo Allaha dželle ša'nuhu da ukabuli i u sevap upiše sve naše hajrate koje smo sagradili i u čijoj gradnji smo učestvovali. Molimo Allaha dželle šanuhu da nam olakša ovaj zadatak i da bude sa nama zadovoljan na Sudnjem danu. Neka nam naši vakufi budu naš zalog na Sudnjem danu inšallah!”

Svoje priloge možete uplatiti i kod člana građevinskog odbora, Talović Mehmedalije u Sloveniji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh