Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuća u džennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgrađena kuća u najodabranijem dijelu dženneta.
(Ibn Madze i Tirmizi)

Konferencija Rabite u Mekki

Konferencija Rabite u Mekki

Pod pokroviteljstvom Kralja Saudijske Arabije Abdulalha bin Abdul Aziza u organizacijci Svjetske islamske lige Rabite, 2. marta 2014. godine otpočela je sa radom Druga međunarodna konferencija na temu: „Islamski svijet – problemi i mogućnost njihovog rješavanja“.

Više stotina alima, predstavnika skoro svih islamskih zajednica i organizacija u islamskom svijetu, tokom trodnevnog zasijedanja obrađivat će solidarnost kao osnov za rješavanje nagomilanih problema muslimanskog svijeta.

Islamsku zajednicu u Srbiji na ovoj konferenciji predstavljaju predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud-ef. Dudić i muftija sandžački Muamer-ef. Zukorlić.

Na konferenciji su prisutni i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni mr. Husein-ef. Kavazović i resiu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, kao i poglavari islamskih zajednica na Kosovu, Hrvatskoj i Sloveniji.Prilikom otvaranja prisutnima su se obratili vrhovni muftija Saudijske Arabije Abdulaziz bin Abdullah el Šejh i generalni sekretar Svjetske islamske lige Rabite Abdullah ibn Abdul-Muhsin et-Turki, a konferenciju je otvorio princ Miš'al ibn Abdullah Al Saud guverner mekanske regije.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh