Strogo se čuvajte sumnjičenja, jer je sumnjičenje najlažniji govor.
(Buharija i Muslim)

Malonogometni turnir “Ibrahim, Ejjub, Osman”,

Malonogometni turnir “Ibrahim, Ejjub, Osman”,

Kao i svake godine u Janji se održava malonogometni turnir “Ibrahim, Ejjub, Osman”, u kojem učestvuju iz raznih mjesta naše domovine. Ove, 2020. godine, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu CORONA virusom i zabranom okupljanja više od 50 osoba, organizator Amer Hadžić je bio prinuđen da to obavi na drugačiji način nego inače.

Cilj je da se ovaj turnir ne prekida, kako bi se bar i na ovaj način sjetili naših šehida. Ovo je sedmi put kako se turnir održava, a 2013. godine, kada se i desio ovaj nesretan i tužan slučaj, tada smo i počeli sa organizacijom. -riječi su Amera Hadžića, organizatora turnira.

Omer ef. Jakupović, na dosadašnjim obilježavanjima, otvarao je početak turnira kao predstavnik MIZ Janja, a i kao prijatelj Ibrahima, Ejjuba i Osmana.

U nedelju, 07.06.2020.g., održan je sedmi malonogometni turnir “Ibrahim, Ejjub, Osman”. Učestvovale su četiri ekipe iz Janje. Ekipa mreže mladih MIZ Janja, kao i svake godine, uzela je učešće na ovom turniru, i osvojila zapažene tezultate.

Pri organizaciji turnira, nagrade za prva tri mjesta bile su obezbjeđenje ali s obzirom na broj ekipa, na peharima nisu označena mjesta jer je odlučeno da se ti pehari i nagrade predaju porodicama šehida.

Organizator Amer Hadžić i Omer ef. Jakupović sutredan su obišli njihove porodice i uručili im pehare i priznanja, moleći Allaha da im da sabura, a našim šehidima milost i Džennet! El-Fatiha!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh