Nećete osvojiti ljude svojim imetkom, nego svojim osmjehom i lijepim ponašanjem.
Hadis bilježe El-Beraz, Musned, 1.977; Ebu Ja'la, 6.550

Mektepsko takmičenje i takmičenje iz Vjeronauke

Mektepsko takmičenje i takmičenje iz Vjeronauke

19.4. Realizovano je takmičenje iz Vjeronauke u prostorijama Atik džamije za 8. i 9. razred osnovne škole, iz obje generacije je bilo po 7 takmičara, a komisiju za pregled testova su činili Omer ef. Camić, Kemal ef. Gutić te profesor Samir Baćevac.

Najbolje rezultate za učenike 9.razreda su osvojili: 1.Pirić Amela, 2.Baćevac Muamer i 3. Konaković Emina; a za učenike 8.razreda: 1. Alihodžić Lejla, 2. Imamović Elma i 3. Baćevac Mediha.

Dana 20.4. u Atik džamiji je realizovano mektepsko takmičenje iz kiraeta u dvije kategorije, polaznici uzrasta do 13 godina, gdje je prvo mjesto osvojila Medina Camić i polaznici uzrasta do 15 godina gdje je prvo mjesto osvojila Dženana Musić. Također je održan i test općeg znanja gdje su prva tri mjesta osvojili: 1. Alihodžić Lejla; 2. Pirić Amela i 3. Zakomac Šemso.

Za prva tri mjesta iz Vjeronauke i mektepskog testa općeg znanja, te za prva mjesta iz obje kategorije u kiraetu su uručene novčane nagrade.

Tokom mektepskog takmičenja je u prostorijama džamije za ostale polaznike predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Mulamustafić Mustafa govorio o važnosti i formiranju Armije RBiH.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh