Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Mevlud za žene u Bijeljini

U subotu, 07. decembra  2019. godine, u Bijeljini upriličen je mevlud za žene u Vedžihi-pašinoj džamiji na Pašinim baščama. Mevludskoj svečanosti prisustvovala je i grupa žena iz Janje. Prigodno predavanje  održala je muallima Azemina Gutić – koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Janja. Učešće u mevludskom programu uzele su i hanume i djevojke iz Janje.
U ime naših džematlijki koje su prisustvovale mevludu, srdačno se zahvaljujemo Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina na pozivu, i upućujemo iskrene čestitke na lijepoj organizaciji. Molimo Uzvišenog Allaha, da nagradi sve koji su na bilo koji način doprinijeli ljepoti ovog mubarek skupa.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh