Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah ne gleda u vaša tijela, niti u vaše likove, nego gleda u vaa srca i vaša djela.
Hadis bilježi: Muslim

Mutevelije i inkasanti sarajevskih džemata posjetili MIZ Janja

 

U nedjelju 13. oktobra upriličen je izlet za mutevelije i inkasante džemata koji djeluju pri Medžlisu islamske zajednice Sarajevo i koji ova institucija organizuje u znak zahvalnosti zbog truda i hizmeta koji ovi ljudi čine za džemate kojim pripadaju. Ukupno se na poziv odazvalo 100 mutevelija i inkasanata, koji su sa dva autobusa u jutarnjim satima krenuli ispred Sultan Fatihove-Careve džamije u Sarajevu.

Put je predvodila delegacija MIZ Sarajevo, koju su činili glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, predsjednik IO g. Jusuf Zahiragić, sekretar g. Muhamed Memić i pomoćnici glavnog imama Elvedin-ef. Klisura i mr. Malik-ef. Šljivo. Prva destinacija  je bila džamija u Novoj Kasabi, gdje je uz osvježenje sekretar Memić  upoznao mutevelije i inkasante  o prošlosti  ovog džemata, stradanju Bošnjaka na ovim prostorima te rušenju džamije.

Sljedeća destinacija je bio MIZ Janja. Tu se klanjao podne-namaz, nakon čega je glavni imam MIZ Janja hafiz Omer-ef. Camić goste upoznao sa aktivnostima medžlisa, sa posebnim  akcentom na korištenje  vakufske  zemlje za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Tom prilikom  se obratio i predsjednik IO MIZ Sarajevo g. Jusuf  Zahiragić te glavni  imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić.  Iskazana je podrška  radu i aktivnostima ovog povratničkog medžlisa uz spremnost  za pomoć i podršku  od strane MIZ Sarajevo. Gosti su također obišli privatni muzej- antikvanicu i biblioteku hadžije Mulamustafić Hasana.

Nakon ručka musafiri su posjetili MIZ Bijeljina, a u večernjim satima i džamiju Kralja Abdulaha u Tuzli, gdje im se obratio glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanovića. Učesnici su iskazali zadovoljstvo ovim jednodnevnim izletom pogotovo zbog iskazane podrške povratničkim medžlisima.

sarajevskimedzlis.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh