Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Nastupi u Hammu i Hagenu

Nastupi u Hammu i Hagenu

U džematu Hamm program je upriličen poslije podne namaza. Naši učesnici su stigli u grad Hamm pred sami nastup. Kao i u prethodna dva grada, dočekani su velikodušno. Ljubazni domaćini su nakon programa organizovali ručak za naše učesnike. Zbog nastupa u džematu Hagen koji je bio planiran nakon akšam namaza naši učesnici su, na žalost, bili uskraćeni za druženje sa džematlijama Hamma, te su se nakon ručka odmah uputili ka gradu Hagen.

U Hagen smo stigli pred sami akšam namaz te se odmah pripremili za nastup. Veliki broj džematlija pozitivno nas je iznenadio te smo zaboravili na umor i jos jednu noć uživali u mevludskom programu. Kao pravi domaćini, džematlije nas nisu pustile na put za Salzburg bez večere i druženja.

 

Ovim putem se zahvaljujemo svim nasim domaćinima na gostoprimstvu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh