Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Obilazak postača- Odjel za društvenu brigu

Obilazak postača- Odjel za društvenu brigu

U mjesecu ramazanu pokazujemo svoju empatiju i saosjećajnost prema starima, iznemoglima, onima koji su sami i onima koji su tokom pandemije covid-19 i raznih restrikcija bili spriječeni obaviti najosnovnije životne potrebe.

Poseban trag na one koji dijele neku pomoć, ostaje u iskrenom osmijehu posjećenih i zahvalnosti jer su baš oni odabrani, imajući u vidu veliki broj naših starijih džematlija. Jedan efendija reče: “Danas sam osjetio zadovoljstvo obilazeći svoje džematlije i dijeleći pakete.” I to isključivo samo zbog posjete i radosti naših džematlija.

“Moja mati je plakala što si je zijaretio efendija. Paket nisi morao donositi, jer i mi jagmimo, tako mi Allaha, da što više podijelimo i damo. Samo da znaš, da si zaradio veliki sevap, a suze radosnice moje matere su samo jedna trunka tehreta koji će ti, ako Bog da, koristiti na Sudnjem danu” bio je jedan komentar sina iz daleke evropske zemlje.

Mubarek ramazan je vrijeme Milosti Gospodara prema ljudima ali i ljudi u svojim međusobnim odnosima i potpomaganju.

Tokom mjeseca ramazana na području MIZ Janja je pokrenuta i akcija, prikupljanja i podjele prehrambenih artikala i novčanih priloga za ramazanske pakete.

Posebnu zahvalnost iskazujemo našim džematlijama koji se uvijek odazivaju na naše akcije, i koji udjeljuju iz svog imetka.

Na našem Medžlisu je podjeljeno ukupno 195 ramazanski paketa i 150 Kur`ana. Sredstva i prehrambeni artikli obezbijeđeni su od strane MIZ-e Janja, naših džematlija, Rijaseta Islamske zajednice (Ured za zekat) i naših prijatelja ispred humanitarne organizacije “Izvor dobročinstva” i Merhamet iz Švedske.

Paketi su podjeljeni: postačima, socijalno ugroženim, šehidskim i porodicama sa posebnim potrebama.

Ukupna vrijednost ramazanskih paketa je cca. 8000,00 KM

Dodijeljene su 2 jednokratne novčane pomoći u vrijednosti 600,00 KM.

Podijeljeno je i osam vaučera u vrijednosti od po 50,00 KM.

Što ukupno iznosi 9.000,00 KM

U akciji podjele učestvovali su: imami, odjel za društvenu brigu, odjel za brak i porodici, mreža mladih i džematski odbori.

Zbog zaštite naših džematlija, nećemo objavljivati slike prilikom obilazaka podjele paketa.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh