Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

NOVA 1439.h.g. U JANJI

NOVA 1439.h.g. U JANJI

Mevludskim programom u Atik džamiji, u srijedu 20. septembra 2017. godine poslije akšama, odnosno 1. Muharrema 1439. h.g., mještanke i mještani Janje su ušli u novu 1439. hidžretsku godinu. Program su izveli imami i polaznici mekteba.

Prisutnima se obratio glavni imam prof. Omer ef. Camić, podsjetio na važne poruke Hidžre. I ovu priliku je iskoristio i pozvao roditelje, da povedu više računa o svojoj djeci i njihovom obrazovanju i odgoju u školi i mektebu.

“Od 30. septembra nastavljamo sa radom u “Školi Kur’ana”, za sve uzraste. U formiranim grupama će se izučavati sufara, tedžvid, tilavet i hifz. U mjesecu maju, tekuće godine smo organizovali takmičenje za hanume u hifzu sure Ja-sin, koje je bilo rezultat rada u zimskim mjesecima.

Vrijedne hanume Aktiva žena Miz Janja su ovu mubarek noć uljepšale prelijepom tortom i kolačima, te počastile prisutne. Nakon jacije, upriličen je vatromet.

Neka nam je mubarek

Nova 1439. hidžretska godina!

Mujaga ef. Cifrić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh