El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

Novinar Adnan Turgay Özbalkan u posjeti Bijeljini i Janji

Novinar Adnan Turgay Özbalkan u posjeti Bijeljini i Janji

Turski novinar Adnan Turgay Ozbalkan početkom decembra 2013. godine posjetio je Bijeljinu i Janju sa nijetom da kamerom i fotoaparatom zabilježi kako žive Bošnjaci u ovom dijelu BiH. To je bila želja i preporuka uglednih i poslovnih ljudi iz grada Adapazara u turskoj oblasti Sakarya koji imaju namjeru pomoći Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina u realiziranju započetih i planiranih projekata. Turgay je prenio njihove pozdrave i selame i kamerom zabilježio i prenio poruke iz Bijeljine.

Da podsjetimo, Mektebski centar MIZ Bijeljina već nekoliko godina održava prijateljske veze sa Udruženjem “Bosna-Sandžak” iz općine Serdivan, grad Adapazar, a novinar Adnan Turgay Ozbalkan medijski pokriva sve aktivnosti. Prema njegovim riječima, ovo mu je prvi izlazak izvan granica Turske i, naravno, prvi dolazak u Bijeljinu, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Pogledajte šta smo zabilježili prilikom njegove posjete.

www.mizbijeljina.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh