Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Novinar Adnan Turgay Özbalkan u posjeti Bijeljini i Janji

Novinar Adnan Turgay Özbalkan u posjeti Bijeljini i Janji

Turski novinar Adnan Turgay Ozbalkan početkom decembra 2013. godine posjetio je Bijeljinu i Janju sa nijetom da kamerom i fotoaparatom zabilježi kako žive Bošnjaci u ovom dijelu BiH. To je bila želja i preporuka uglednih i poslovnih ljudi iz grada Adapazara u turskoj oblasti Sakarya koji imaju namjeru pomoći Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina u realiziranju započetih i planiranih projekata. Turgay je prenio njihove pozdrave i selame i kamerom zabilježio i prenio poruke iz Bijeljine.

Da podsjetimo, Mektebski centar MIZ Bijeljina već nekoliko godina održava prijateljske veze sa Udruženjem “Bosna-Sandžak” iz općine Serdivan, grad Adapazar, a novinar Adnan Turgay Ozbalkan medijski pokriva sve aktivnosti. Prema njegovim riječima, ovo mu je prvi izlazak izvan granica Turske i, naravno, prvi dolazak u Bijeljinu, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Pogledajte šta smo zabilježili prilikom njegove posjete.

www.mizbijeljina.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh