Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Obilježavanje 7. godišnjice otvaranja šehidskog spomen obilježja u Janji

Učenjem sure Ja-sin pred duše naših šehida obilježena je 7. godišnjica od podizanja Spomen obilježja šehidima i civilnim žrvama rata iz Janje, te godišnjica stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine u proteklom odbrambenom ratu. Imami Medžlisa islamske zajednice Janja su danas, 13. aprila, proučili i poklonili suru Ja-sin, kao vid zahvalnosti i sjećanja na naše šehide.

U ranim jutarnjim satima, 14.04.1993. godine, tačnije u 3:05, minirane su i porušene janjarske džamije što simbolizira protjerivanje muslimanskog – bošnjačkog stanovništva sa ovih prostora.

Zbog proglašene pandemije korona virusa, te vanrednog stanja nismo bili u mogućnosti organizovati veći skup ovim povodom, te samim tim, nismo kao prethodnih godina obišli bivši logor “Batković”.

Organizator obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine ove godine je Medžlis IZ Janja, a događaj je medijski pratila TV Podrinje.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh