Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Janji

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je obilježen 29. februara i 1. marta 2020. godine u Janji.

Za polaznike mekteba je organiziran čas historije koji je održao prof. Gradaščević Mustafa u Atik džamiji. U nedjelju, 1. marta, na šehidskom spomen obilježju se učenjem fatihe prisjetilo svih bosanskih šehida, koji su za našu domovinu dali svoje živote.

U prepunom Domu kulture, uz bogat kulturno -umjetnički program, uživali su svi iskreni poštovaoci naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Smenjivale su se snažne poruke kroz recitacije, pjesme, ilahije, te nastupe folklornih grupa iz Janje i Bijeljine.

Svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine pod nazivom “Bosna, tradicija koja živi”, izveli su: BKUD “Mula Alija Sadiković”, hor “Bilal”, učenici JU OŠ “Meša Selimović”, Igraonica “Vildan” MIZ Janja, predstavnici “Mektebskog centra” MIZ Bijeljina, Ibro Milkić i Admir Hrustanović.

Ponosni smo na naše mlade koji njeguju ljubav prema domovini i koji poštuju i pamte žrtvu i doprinos starijih za nezavisnu, suverenu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh