Ebu-Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Ko se pokaje prije nego što sunce izađe sa zapada, Allah će primiti njegovo pokajanje.
Hadis bilježi: Muslim

Obilježeno 9 godina rada igraonice Vildan

5. januara 2018. godine je obilježeno devet godina uspješnog rada igraonice Vildan pri Medžlisu Islamske zajednice Janja. Prijem za djecu i roditelje je organizovan u Omladinskom centru MIZ Janja, u večernjim satima.

Domaćin ovog susreta je Kemal ef. Gutić, rukovodilac igraonice, sa muallimama Gutić Azeminom, Durgutović Almedinom i Cifrić Almom. Kemal ef. je poselamio prisutne, rekao nekoliko riječi o radu Vildana, zahvalio se na povjerenju roditelja, te pozvao gl. imama da se obrati.

Gl. imam MIZ Janja, prof. Omer ef. Camić, je ukazao na poteškoće i pesimizam pri samom iznošenju ideje da se organizuje rad Vidana. Međutim, ulaganjem velikog truda i napora uspjeli smo pokrenuti rad i uspješno djelovati proteklih godina. Zahvalio se roditeljima na povjerenju, i zatražio podršku od prisutnih, roditelja posebno, pri realizaciji velikog projekta koji nam slijedi, a to je izgradnja Mektebskog centra, u kome će biti prostorije za mnogo veći broj polaznika.

Prostorije igraonice su trenutno na spratu administrativne zgrade Medžlisa, a posjeduju većinu potrebnog namještaja, aparata i pomagala za rad sa djecom.

Sa 24 mališana rade tri muallime, koje brinu o njima po 8 sati svakim radnim danom.

Želimo im uspjeh u radu sa našom najdražom populacijom, te molimo Uzvišenog Allaha da ih pomogne u ovom časnom poslu i pozivu!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh