Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

“Od srca za Arslana”

Janjanci zablistali u humanoj akciji

U znak pomoci teško oboljelom sedmomjesečnom dječaku iz Zenice Arslanu Kulačiću. Aktiv žena MIZ Janja danas je organizovao humanitarnu akciju “Od srca za Arslana”. Akcija je organizovana ispred Janjanskih džamija.

Naše vrijedne hanume su pripremile veliki broj kolača, čiju cijenu su određivale džematlije dobrovoljnim prilogom.
Janjanci su i ovaj put pokazali svoje veliko srce, kada je humanost u pitanju.

Ovom prilikom za potrebe liječenja Arslana Kulačića prikupljeno je 6.032 KM. Koje će biti uplaćene na račun za pomoć Arslanu.


Kao organizatori zahvaljujemo se prvenstveno Uzvišenom Allahu koji u naša srca spušta osjecaj zadovoljstva pri pomaganju drugima. Zahvaljujemo se i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova hairli akcija uspije.

Molimo Allaha Milostivog da primi naš trud, da podari Arslanu zdravlje a na naš plemeniti Janjanski narod spusti svoju milost i da ih nagradi za humanost koju su i ovaj put pokazali.

Azemina Gutić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh