Tvoj osmijeh u lice tvom bratu tebi je sadaka, narediti dobro i odvratiti od zla je tebi sadaka, ukazati na put čovjeku koji je zalutao na nekom mjestu tebi je sadaka, uklanjanje kamena, trnja i kosti s puta tebi je sadaka, zahvatiti vodu svojom kofom i napuniti kofu tvoga brata tebi je sadaka.
(Tirmizi)

Održana 2. redovna sjednica Skupštine MIZ Janja

2. Redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja je održana u srijedu, 26. februara 2020. godine. Sjednicu je otvorio Predsjednik Izvršnog odbora h. Husejn Camić, a kako nalaže Poslovnik o radu Skupštine, uslijedilo je biranje Radnog predsjedništva Skupštine.

Posebno želimo istaći dobar primjer rada struktura našeg Medžlisa gdje su za Radno predsjedništvo, od prisutnih 11 članova izabrane dvije ženske osobe. Predsjedavajuća je Durgutović Almedina, a zamjenik predsjedavajuće Trnovac Sadija.

Na sjednici su razmatrani i usvojeni: Izvještaj o radu administrativno-pravne službe, Izvještaj o radu vjersko- prosvjetne službe te finansijski izvještaj. Skupština MIZ Janja je usvojila Plan rada za 2020. godinu te planirani Budžet MIZ Janja za 2020. godinu.

Članovi Skupštine su upoznati sa najvažnijim aktivnostima u protekloj godini, gdje smo izrazili posebnu zahvalnost za pojednice i udruženja za zajedničku saradnju pri realizaciji određenih akcija.

Članovi Skupštine su pohvalili rad u mektebima te izrazili svoju pomoć i podršku pri realizaciji budućih aktivnosti.

Na osnovu Plana rada i planiranog budžeta, članovima Skupštine su prezentirane buduće aktivnosti u izgradnji i rekonstrukciji vakufskih kuća, u saradnji sa džematlijama i Federalnim Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, koje je obezbijedilo značajna sredstva za ove namjene.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora na čelu sa Predsjednikom h. Camić Husejnom, glavni imam hafiz Omer -ef. Camić, šef računovodstva Medinić Azra i sekretar Medžlisa Mujaga Cifrić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh