Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Održana predramazanska sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Održana predramazanska sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Redovna predramazanska sjednica Savjeta muftije tuzlanskog održana je 26. maja 2016. godine u Tuzli. Sjednicom je predsjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.Tokom sjednice, između ostalog, razmatrani su izvještaji o mektebskom i vjeronaučnom takmičenju. Pohvaljeni su takmičari i muallimi koji su ostvarili zavidne uspjehe. Posebne pohvale se upućene takmičarima iz vjeronauke koji su na svim nivoima takmičenja ove godine ostvarivali najbolje rezultate.

Članovi Savjeta su upoznati sa pripremama za obavljanje kolektivne dženaze i obilježavanja godišnjice Genocida u Srebrenici.

Razmatrana je informacija i o aktuelnostima u vezi sa organizacijom ovogodišnjeg hadža.

Posebna pažnja, tokom sjednice, poklonjena je analizi plana ramazanskih aktivnosti na području Muftijstva tuzlanskog, koje će, predviđeno je, biti raznovrsne. Centralna manifestacija Dana šehida za područje Muftijstva tuzlanskog bit će organizirana u Memorijalnom centru i šehidskom mezarju Gornja Kalesija.

Razgovarano je i o ostalim tekućim pitanjima iz nadležnosti Muftijstva.

Članovima Savjeta, na kraju sjednice, prigodnim riječima se obratio i Elnur Salihović, rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Prezentirao je rad Ureda i iznio analizu dosadašnjih rezultata, te planove za naredni period.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh