Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Održana prva konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora MIZ Janja

Nakon izbora na svim nivoima u Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine, održanih krajem prošle godine, te konstituiranja novog saziva Skupštine, konstitutivna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja održana je u četvrtak 24. januara 2019. godine, u sjedištu Medžlisa u Janji.

Nakon verifikacije mandata novoizabranih članova Izvršnog odbora od strane Glavne izborne komisije, zakazana je konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora na kojoj je obavljeno tajno glasanje za izbor Predsjednika. Svi članovi su dali svoj glas Camić Husejnu, koji će obnašati dužnost  Predsjednika Izvršnog odbora MIZ Janja, u mandatu 2019.-2022. godine.

U novi saziv Izvršnog odbora MIZ Janja izabrani su Husejn Camić, Bektić Sanel, Talović Mirzet, Kemal ef. Gutić, a glavni imam Omer ef. Camić je član Izvršnog odbora po položaju. Na konstitutivnoj sjednici, pored izbora Predsjednika, data je saglasnost na Izvještaje o radu u 2018. godini.

 

 

 

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh