Ko sakrije sramotu svoga brata na dunjaluku, Allah će sakriti njegovu i na dunjaluku i na ahiretu.
(Buharija i Muslim)

Održana sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Održana sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Savjet muftije tuzlanskog održao je svoju četvrtu redovnu sjednicu, posljednju u ovoj godini. Sjednica je održana u četvrtak 26. decembra 2013. godine u sjedištu Muftijstva, a njenim radom je presjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski. Sjednici su prisustvovali muftijin pomoćnik Sead-ef. Seljubac, sekretar Muftijstva Muamer Zukić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese Mensur Husić i svi glavni imami svih 23 medžlisa IZ-e u BiH u sastavu Muftijstva tuzlanskog. Na sjednici je razmatrano više pitanja iz nadležnosti Muftijstva.

Naročitu pažnju su članovi Savjeta posvetili raspravi o okviru za izradu izvještaja o radu za 2013. godinu i plana rada za 2014. godinu svakoga medžlisa Islamske zajednice u BiH na ovome području.

Tokom ove sjednice pomoćnik direktora Behram-begove medrese za nastavu Mensur Husić je izvijestio o radu ove Medrese, posebno akcentirajući veliki njen uspjeh, postignut na vrednovanju gimnazija s područja Tuzlanskog kantona, na kojem je Medresa sedmi put proglašena za najbolju. Na kraju rasprave po ovoj tačci je usvojen plan akcije „Dani podrške Behram-begovoj medresi“.

U daljem radu ove sjednice, usvojen je izvještaj o uređenju pokopne djelatnosti u medžlisima, sa zaključkom da će se vjerske usluge pružati onim privatnim pokopnim društvima koja sklope ugovore o saradnji s medžlisima.

Također su usvojeni izvještaji o akciji Kurban za Behram-begovu medresu 2013 i o prikupljanju namirnica i kurbanskog mesa za Merhametove narodne kuhinje na području Muftijstva.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh