Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Održana sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Održana sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Savjet muftije tuzlanskog održao je svoju četvrtu redovnu sjednicu, posljednju u ovoj godini. Sjednica je održana u četvrtak 26. decembra 2013. godine u sjedištu Muftijstva, a njenim radom je presjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski. Sjednici su prisustvovali muftijin pomoćnik Sead-ef. Seljubac, sekretar Muftijstva Muamer Zukić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese Mensur Husić i svi glavni imami svih 23 medžlisa IZ-e u BiH u sastavu Muftijstva tuzlanskog. Na sjednici je razmatrano više pitanja iz nadležnosti Muftijstva.

Naročitu pažnju su članovi Savjeta posvetili raspravi o okviru za izradu izvještaja o radu za 2013. godinu i plana rada za 2014. godinu svakoga medžlisa Islamske zajednice u BiH na ovome području.

Tokom ove sjednice pomoćnik direktora Behram-begove medrese za nastavu Mensur Husić je izvijestio o radu ove Medrese, posebno akcentirajući veliki njen uspjeh, postignut na vrednovanju gimnazija s područja Tuzlanskog kantona, na kojem je Medresa sedmi put proglašena za najbolju. Na kraju rasprave po ovoj tačci je usvojen plan akcije „Dani podrške Behram-begovoj medresi“.

U daljem radu ove sjednice, usvojen je izvještaj o uređenju pokopne djelatnosti u medžlisima, sa zaključkom da će se vjerske usluge pružati onim privatnim pokopnim društvima koja sklope ugovore o saradnji s medžlisima.

Također su usvojeni izvještaji o akciji Kurban za Behram-begovu medresu 2013 i o prikupljanju namirnica i kurbanskog mesa za Merhametove narodne kuhinje na području Muftijstva.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh