Ibn-Abbas prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće nita napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje. Hadis je Muttefekun alejhi

Održane sjednice Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog

Redovne sjednice Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održane su u četvrtak 27. februara 2020. godine. Ovim odvojenim sjednicama je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Članovi savjeta upoznati su sa Izvještajem o radu i Izvještajem o realizaciji Budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2019. godinu. Prezentirana je i informacija o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Članovi oba svjeta upoznati su s Poslovnikom o radu savjeta Muftijstva tuzlanskog.

Na sjednici Savjeta za vjerska pitanja, kojoj su prisustvovali glavni imami i direktori ustanova, razmatrana je i informacija o realizaciji akcije Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM, te je usvojen i plan realizacije nove akcije. Razmatran je i usvojen i plan promocije Behram-begove medrese učenicima završnih razreda osnovnih škola i mekteba.

Tokom sjednice Savjeta za administrativna pitanja potpisani su ugovori o pravima, obavezama i odgovornostima s predsjednicima medžlisa.

Sjednicama su prisustvovali i rukovodioci službi dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.

muftijstvotz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh