Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Održane sjednice Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog

Redovne sjednice Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održane su u četvrtak 27. februara 2020. godine. Ovim odvojenim sjednicama je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Članovi savjeta upoznati su sa Izvještajem o radu i Izvještajem o realizaciji Budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2019. godinu. Prezentirana je i informacija o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Članovi oba svjeta upoznati su s Poslovnikom o radu savjeta Muftijstva tuzlanskog.

Na sjednici Savjeta za vjerska pitanja, kojoj su prisustvovali glavni imami i direktori ustanova, razmatrana je i informacija o realizaciji akcije Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM, te je usvojen i plan realizacije nove akcije. Razmatran je i usvojen i plan promocije Behram-begove medrese učenicima završnih razreda osnovnih škola i mekteba.

Tokom sjednice Savjeta za administrativna pitanja potpisani su ugovori o pravima, obavezama i odgovornostima s predsjednicima medžlisa.

Sjednicama su prisustvovali i rukovodioci službi dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.

muftijstvotz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh