Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah ne gleda u vaša tijela, niti u vaše likove, nego gleda u vaa srca i vaša djela.
Hadis bilježi: Muslim

Pomoć Crvenog polumjeseca U.A.E.

Pomoć Crvenog polumjeseca U.A.E.

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa bosanskohercegovačkim sjedištem u Sarajevu, krajem protekle sedmice dopremio je vrijedne donacije u Bijeljinu i Janju. U Semberiji je bio i direktor ove organizacije, Aly Mahmoud, a cijela akcija realizirana je u saradnji sa Dobrotvornim društvom Merhamet Bijeljina i predsjednicom ove humanitarne organizacije Azrom Medinić.
??????????????????????
Nakon ove akcije, a s ciljem unapređenja vakufa, Medžlis Islamske zajednice Janja bogatiji je za traktor sa priključcima, vrijedan oko 20.000 KM, a tri steone junice dodijeljene su višečlanim porodicama, od kojih dvjema u Bijeljini i jednoj u Janji. Ukupno 1.700 sadnica voća, jabuke, kruške, višnje i oraha, uručeno je predstavnicima dva medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini i Janji, te članovima Udruženja logoraša i Udruženja demobiliziranih boraca Armije BiH. Kako je rečeno, akcije pomoći nastavit će se i ubuduće kako bi se unaprijedilo korištenje vakufskog zemljišta i pospješio održivi povratak u ove krajeve BiH.
lk

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh