Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)

Pomoć Crvenog polumjeseca U.A.E.

Pomoć Crvenog polumjeseca U.A.E.

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa bosanskohercegovačkim sjedištem u Sarajevu, krajem protekle sedmice dopremio je vrijedne donacije u Bijeljinu i Janju. U Semberiji je bio i direktor ove organizacije, Aly Mahmoud, a cijela akcija realizirana je u saradnji sa Dobrotvornim društvom Merhamet Bijeljina i predsjednicom ove humanitarne organizacije Azrom Medinić.
??????????????????????
Nakon ove akcije, a s ciljem unapređenja vakufa, Medžlis Islamske zajednice Janja bogatiji je za traktor sa priključcima, vrijedan oko 20.000 KM, a tri steone junice dodijeljene su višečlanim porodicama, od kojih dvjema u Bijeljini i jednoj u Janji. Ukupno 1.700 sadnica voća, jabuke, kruške, višnje i oraha, uručeno je predstavnicima dva medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini i Janji, te članovima Udruženja logoraša i Udruženja demobiliziranih boraca Armije BiH. Kako je rečeno, akcije pomoći nastavit će se i ubuduće kako bi se unaprijedilo korištenje vakufskog zemljišta i pospješio održivi povratak u ove krajeve BiH.
lk

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh