Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Posjeta jednoj od najstarijih Janjarki

 

Ispred Odjela za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Janja, upriličena je posjeta jednoj od najstarijih janjarskih hanuma, 93-godišnjoj hadži Tifki Velagić, supruzi rahmetli Alije, koji je preselio davne 1982. godine, sa kojim je nana Tifka rodila šestero djece.

Iako smo hadži hanumu zatekli slabog zdravlja, njen sjetni pogled, osmijeh na licu, topli stisak ruke, dove i blagosivljanje za dolazak, neprocjenjivi su, jer sve to nam je pokazivalo iskrenu radost posjetom. Nama je zaista pričinjavalo veliko zadovoljstvo provesti vrijeme sa nanom,i iskazati poštovanje porodici Velagić, sto se baš u njihovoj kući nalazi jedna od najstarijih Janjarki.

Na kraju posjete zamolismo Uzvišenog Allaha, da nani olakša starost, a ukućane nagradi lijepim zdravljem, lijepom nafakom i povećanim bereketom, zbog lijepe brige o svojoj majci, svekrvi i nani.

Odjel za brak i porodicu, u mjesecu rebiu-l-evvelu, namjerava da posjeti još nekoliko porodica, da im iskaže poštovanje i čuje njihova životna iskustva, jer svako od njih nosi veliku životnu priču i pouku.

A. Gutić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh