Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

Posjeta Orašju

Ispred odjela za brak i porodicu MIZ Janja, 03. februara 2018. godine organizovano je putovanje na ženski mevlud, povodom dana hidžaba  u Orašje. Iz Janje je krenulo 50 žena.

Poseban osjećaj bio je, biti, dio ove nesvakidašnje svečanosti, gdje je zaista, bio veliki odziv žena, koje su džamiju ispunile do posljednjeg mjesta.

Mevlud u džamiji Azizijja proučile su koordinatorice medžlisa: Brčko, Srebrenik, Odžak, Bosanski Šamac, Puračić u Lukavcu, Gradačac, Gračanica, Modriča, Janja.

Uz proučene mevlude i ilahije, upriličeno je i prigodno predavanje, kojim nas je počatila prof. Hasiba Saračević koordinatorica Muftijstva Tuzlanskog.

Nakon programa, upriličen je ručak za sve prisutne, a potom i druženje uz kahvu i kolače.

Činimo dovu Uzvišenom Allahu da nagradi organizatore mevludske svečanosti i ovog lijepog druženja, domaćine na lijepom i srdačnom dočeku i sve koji su svojim dolaskom uljepšale ovu svečanost.

Azemina Gutić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh