Nećete osvojiti ljude svojim imetkom, nego svojim osmjehom i lijepim ponašanjem.
Hadis bilježe El-Beraz, Musned, 1.977; Ebu Ja'la, 6.550

Posjeta porodici imama u Janji

Posjeta porodici imama u Janji

Predsjednik Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje, Damir-ef. Čokić i pomoćnik Glavnog imama MIZ Janja, Kemal-ef. Gutić, obišli su porodicu imama Cifrić Mujage-ef. a nakon novih provokacija i uznemiravanja ove porodice u ranim jutarnjim satima, 8. januara 2022. godine.

Damir-ef. Čokić je izrazio podršku i podijelio zabrinutost koju i sam osjeća na službi u Janjarima, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, na području opštine Ugljevik.

“Ovo je još jedan u nizu napada na mještane u Janji, koji nas neće preplašiti, ali dijelimo zabrinutost za bezbijednost sa svojim sugrađanima, sagledavajući opšte sigurnosno stanje u Bosni i Hercegovini. Zahvalan sam velikom broju kolega i prijatelja kao i Muftiji tuzlanskom koji su mojoj porodici uputili riječi podrške i razumijevanja”, rekao je Mujaga-ef.

Podsjećamo da je divljanje N.N. lica, tokom ranih jutarnjih sati iz vozila, iz kojeg je odzvanjala glasna muzika sa nacionalističkim pjesmama, uznemirilo porodicu imama koji živi u vakufskoj kući pored Džedid džamije u Janji. Pored vike i galame, a nakon što je muzika utihla, mladić se proderao: “Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani”!

Posjeti je prisustvovao i mladi kolega Omer-ef. Jakupović kao i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Janja, muallima Gutić Azemina.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh