Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah, d.š., veli: Nema druge nagrade za Mog roba mu'mina kojem Ja usmrtim njegovu voljenu osobu na ovome svijetu - njegovo dijete, pa se on - nadajući se nagradi - strpi na tom gubitku, osim Dženneta.
Hadis bilježi: Buhari

Predavanja za žene

Predavanja za žene

U sklopu ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti na području Medžlisa IZ Janja, održavaju se predavnja za žene. Ova aktivnost održava se tri puta sedmično,u svakom džematu po jedno predavanje. Termini predavanja su prije jacije pola sata. Ponedjeljkom u Palutinskoj džamiji, srijedom u Atik džamiji i subotom u Džedid džamiji.
Predavanje u Atik džamiji zamišljeno je kao interaktivno druženje uz osvježenje i poslastice, gdje prisutne imaju priliku da se aktivno ukljuce, iznesu svoje mišljenje, postave pitanja itd.
Predavanja vode mullima Fatima Mulsalihović i studentica Fakulteta islamskih nauka hfz Fatima Camić. One su na dosadašnjim predavanjim govorile o namazu jer je on jedan od osnovnih ibadeta i prvo za što će vjerinici na Sudnjem danu odgovarati. Zatim su prisutne imale priliku osvježiti svoja srca pričama o vrlinama koje treba imati jedna vjernica, te o moralu, lijepom ponašanju i sl.
Neizostavna tema ovih predavanje je i odnos prema roditeljima i komšijama. A kao vrhunac svih pomenutih stvari jeste iman, odnosno čvrsto vjerovanje u Allaha dž.š., o kome se kroz svaku od ovih tema govorilo, jer ako je iman u srcu vjernika ispravan onda će i svi ostali ibadeti biti ispravni.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh