Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Predstavljamo novu knjigu Jusufa Džafića “Evlija Čelebija o Bošnjacima”

Predstavljamo novu knjigu Jusufa Džafića “Evlija Čelebija o Bošnjacima”

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina poziva vas na predstavljanje nove knjige Jusufa Džafića “Evlija Čelebija o Bošnjacima”, u ponedjeljak 28. decembra 2015. godine poslije jacija namaza, u Mektebskom centru u Bijeljini. Jacija namaz je u 17:54, a predstavljanje knjige u 18:30 sati. Bujrum! Es-selamu alejkum.

celebija-plakat-768x1086

EVLIJA ČELEBIJA O BOŠNJACIMA je prva knjiga na našim prostorima u zadnjih 30 godina koja se bavi tematikom Evlije Čelebije i njegovog Putopisa, čuvene Sejahtname. Inače, ovo je prva knjiga koja se bavi predmetom odnosa Evlije Čelebije prema Bošnjacima, kako onima u Bosni, tako i širom Osmanskog carstva.

Jusuf Džafić rodio se u Bijeljini, uoči ratnih stradanja na našim prostorima. Kao dijete proživio je vrijeme stradanja i poniženja. Bio je najbolji učenik osnovne škole koju je pohađao u rodnom gradu, 2010. je najbolji učenik 334. generacije Behram-begove medrese u Tuzli, a 2015. godine hafiz Jusuf Džafić diplomirao je na prestižnom, najstarijem univerzitetu na svijetu Al-Azhar u Kairu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh