Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kome Allah, d.š., želi dobro, stavi ga na kušnju - belaj.
Hadis bilježi: Buhari

Prijem za hafiza Baćevac Fahreta

Prijem za hafiza Baćevac Fahreta

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Janja, upriličio je prigodan prijem za hafiza Baćevac Fahreta, a povodom položenog ispita hifza Kur’ana Časnog. Prijem je održan u petak, 19. novembra 2021. godine.

Svi prisutni su izrazili srdačne čestitke novom hafizu, koji je, zajedno sa svojom porodicom i muhaffizom, podnio veliki teret i uspio naučiti cijeli Kur'an i pred komisijom u petnaest dana položiti ovaj ispit.

U historiji Janje se ne spominje da je nekada imala hafiza, a Fahret je četvrti hafiz u zadnjih sedam godina, koji su svakako velika Allahova milost za stanovnike Janje.

Glavni imam, hafiz Omer-ef. Camić je istakao da je tokom proteklog perioda, od vraćanja na svoja imanja i porušenu svu infrastrukturu Medžlisa, trebalo uložiti mnogo truda da bi se ostvarili ovi današnji rezultati.

Zajedno sa džematlijama smo obnovili džamije, imamske kuće, uredili hareme, pokrenuli obdanište za djecu predškolskog uzrasta, otkupili zgradu starog kina u centru Janje, nabavili mehanizaciju i pokrenuli velike poslove na vakufima, ali istovremeno i usađivali ljubav prema Kur'anu, kroz mekteb, školu Kur'ana kao i druge vidove edukacija.

Hafiz Baćevac Fahret je 18. jula 2021. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ-e, proučio napamet posljednje stranice Časnog Kur'ana.
Hafiz Fahret je rođen 20. augusta 1980. godine u Bijeljini, živi i radi u Janji. Sa suprugom Edinom ima dvoje djece Ermina i Fahretu.

Hifz je počeo učiti iz ljubavi prema Kur’anu, a nastavio i završio pred muhaffizom Camić Omer-ef. Ovo je prvi hafiz kojeg je uspješno izveo muhaffiz Omer-ef. Camić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh