Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti.
(Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi)

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja Camić Husejn i Glavni imam hfz Camić Omer-ef., četvrtog dana Kurban bajrama priredili su prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja, Baćevac Lamiju.
Za učenika generacije u školskoj 2021/2022 godini proglašena je učenica IX 3 razreda Lamija Baćevac, kćerka Samira i Alme.
Lamija je tokom školovanja imala zaključene sve petice kao i primjerno vladanje od prvog do devetog razreda na kraju školske godine. Isticala se u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Iz godine u godinu tokom školovanja nizala je samo uspjehe i školu predstavljala u najljepšem svjetlu.
Napominjemo da je u devetom razredu učestvovala i na republičkom takmičenju iz matematike. Osim toga Lamiju krasi epitet dobrog prijatelja. Prema pravilniku za izbor učenika generacije gdje se boduje osim odličnog uspjeha i primjernog vladanja i učešće na takmičenjima Lamija je osvojila 242.1 bod te je tako zauzela prvo mjesto i proglašena učenikom generacije.
Baćevac Lamija je pored odličnih rezultata u školi ostvarivala zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima, a svojim glasom je uljepšavala mevlude i druge manifestacije.
Tokom susreta hafiz Omer-ef. i Predsjednik Husejn su uputili iskrene čestitke Lamiji i njenim roditeljima, te istakli važnost njenog obrazovanja te budućeg društvenog angažmana. Posebno nas raduje činjenica da je Baćevac Lamija upisala Behram-begovu medresu u Tuzli, te se radujemo njenim budućim uspjesima tokom školovanja.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh