Poslanik s.a.v.s. je rekao: Najbolji saf kod muškaraca je prvi saff, a najgori je zadnji. Najbolji saff kod žena je zadnji saff a najgori prvi.

Proučena hafiska dova Fahretu Baćevcu

Proučena hafiska dova Fahretu Baćevcu

Hafiska dova Fahretu Baćevcu proučena je 30. oktobra 2021. godine u Atik džamiji u Janji.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik Reisul-uleme hafiz dr. Rifet Šahinović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imami, hafizi, imami, članovi porodice hafiza i džematlije. Muhafiz Fahretu Baćevcu je hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Hafiz dr. Rifet Šahinović, izaslank reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića, uručio je diplomu novom hafizu Kur'ana Časnog Fahretu Baćevcu, te je u svome obraćanju govorio o vrijednosti Kur'ana i putu kojim prolaze hafizi učeći napamet riječi Allahove Knjige. Ako hoćemo bereket i milosti Allahove, moramo čitati, učiti Kur'an, slušati i razmišljati o Kur'an, raditi dobra djela i svoju djecu podučavati Kur'anu. Ključ za otvaranje katanaca na srcima ljudi, ključ za rješenje naših individualnih, porodični i društvenih konflikata je Kur'an. Teška situacija može se prebroditi duhovnom energijom, poručio je hafiz dr. Rifet-ef. Šahinović.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović čestitao je hafizu Baćevcu, muhafizu Camiću, njegovoj porodici, medžlisu i džematu.

„Kada neko od nas pokaže toliko ljudavi prema Allahovoj Knjizi kao što to pokažu hafizi, svi smo na dobitku. Staza koja potiče s vrela Kur'ana je staza upute i spasa. Hvala dragom Bogu da smo toj na stazi. Zato su naše džematlije, zajedno sa svojim imamima, čvrsti i odlučni u svakom dijelu naše domovine, posebno u Podrinju, u kontekstu ovoga vremena i prilika u kojima živimo“, kazao je muftija Fazlović.

Ajete Kur'ana Časnog na ovoj svečanosti učili su hafizi, a u ime Medžlisa Islamske zajednice Janja prisutnima se obratio glavni imam hafiz Omer-ef. Camić

Hafiz Fahret Baćevac, sin rahmetli Ferida i Fadile, rođen je 1980. godine u Janji. Osnovnu školu završio je u Janji, a nakon toga Mašinsko-tehničku školu u Srebreniku. Hifz je počeo učiti 2018. godine, a pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hifz je položio 18. jula 2021. godine. Njegov muhafiz je hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja. Hafiz Fahret je u braku sa suprugom Edinom, a roditelji su sina Ermina i kćerke Fahrete.

muftijstvotz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh