Poslanik s.a.w.s je rekao: Najbolji od vas su oni koji su najbolji prema svojim ženama. A ja sam među vama najbolji prema svojoj ženi.

Ramazanski kviz: Vjera i domovina

Ramazanski kviz: Vjera i domovina

1. Organizator Ramazanskog kviza 2021 – Vjera i domovina je Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini (U daljem tekstu: Organizator). Kviz realiziraju Uprava za vjerske poslove, Uprava za nauku i obrazovanje i Media centar IZ . Pitanja i odgovori u kvizu su iz sljedećih oblasti: akaid, bosanski jezik, ahlak i historija Bosne i Hercegovine.

2. Za tehničku realizaciju Ramazanskog kviza – Vjera i domovina zadužen je Media centar islamske zajednice – portal Preporod.info (U daljem tekstu: realizator). Tehnička realizacija podrazumijeva objavljivanje pripremljenih sadržaja, tehničku pripremu testova na osnovu dostavljenih pitanja i odgovora, te osiguravanje potpuno automatskog procesa ocjenjivanja tačnih odgovora u testovima koje će biti organizirani za učesnike kviza.

3. Ramazanski kviz 2021 – Vjera i domovina traje od 12. aprila do 12. maja 2021. godine, odnosno posljednjeg dana ramazana 1422. h.g.

Tokom trajanja kviza na portalu Preporod.info i na zvaničnoj Facebook stranici ovog portala svakodnevno će biti objavljivano po jedno predavanje iz oblasti navedenih u tačci 1.

4 . Prvo iz serije od deset predavanja bit će objavljeno 12. aprila, a prvi, odnosno kvalifikacioni test, bit će održan 22. aprila. Link za pristup testu učesnicima će biti dostupan 24 sata od njegove objave.

Prvo iz druge serije od deset predavanja bit će objavljeno 22. aprila, a drugi test biće održan 2. maja. Link za pristup testu učesnicima će biti dostupan 24 sata od njegove objave.

Prvo iz treće serije od deset predavanja bit će objavljeno 2. maja, a treći, završni test će biti održan 12. maja. Link za pristup testu učesnicima će biti dostupan 24 sata od njegove objave.

5. Pravo učešća imaju osobe svih uzrasta, iz Bosne i Hercegovine, domovinskih zemlja i dijaspore.

6. Tokom prijavljivanja za kviz, zainteresirani učesnici moraju prijaviti potrebne osobne podatke. Organizator i realizator ovog kviza obavezuju se da će sa dostavljenim osobnim podacima postupati u skladu sa zakonom i isključivo za potrebe ovog kviza.

7. Svaki test će sadržavati pitanja i odgovore u formatima:

1. Jedan tačan odgovor: a) b) c) d)
2. Dva tačna odgovora: a) b) c) d)
3. Jedan tačan odgovor: DA NE

4. Upisati tačan odgovor (isključivo za unos kalendarske godine, tačne riječi ili tačnog broja)

8. Za svaki tačan odgovor učesnik dobija jedan (1) bod

9. Za kvalificiranje iz prvog u drugi krug (test) kviza, potrebno je osvojiti minimalno 80 posto od ukupnog broja bodova.

10. Za kvalificiranje iz drugog u finalni, završni test, plasira se prvih 50 takmičara po broju osvojenih bodova u drugom krugu.

11. Ocjenjivanje tačnih odgovora je automatsko (elektronski proces). Po urađenom testu učesniku će na njegovu e-mail adresu koju je prijavio za učešće u kvizu biti dostavljeni rezultati urađenog testa.

12. Žalbe na rezultate testova moguće je uputiti Organizatoru, najkasnije u roku od 24 sata nakon zaprimljenog testa.

13. Uprava za vjerske poslove će osigurati nagradni fond: Za prvo mjesto 500,00 KM, drugo 300,00 i treće 200,00 KM, te ostale nagrade određenom broju učesnika za pokazano znanje i uloženi trud.

14. Ukoliko to važeće mjere budu dozvoljavale, za najbolje učesnike kviza biće organiziran i prijem u Upravi za vjerske poslove, kada će im biti uručene i osvojene nagrade.

Sarajevo, 9. april 2021. godine
Pripremio tim za realizaciju kviza

preporod.info

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh