Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Ramazanski zijaret medžlisima Bijeljina i Janja

Ramazanski zijaret medžlisima Bijeljina i Janja

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak 4. maja 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Bijeljina i Medžlis Islamske zajednice Janja. U pratnji muftije Fazlovića bili su Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog i dr. Šekib Umihanić, pomoćnik direktora UKC-a za medicinske poslove.

U Bijeljini je upriličen susret s glavnim imamima hafizom Camić Omer-ef. i Camić Samir-ef., predsjednicima Camić Husejnom i Musli Emirom, sekretarima i imamima, koji su govorili o radu medžlisa i ramazanskim aktivnostima u džematima.

Muftija Fazlović je pohvalio rad imama i odnos džematlija prema Islamskoj zajednici, te je izrazio zadovoljstvo odvijanjem vjerskog života i razvojem medžlisa Bijeljina i Janja.

U svome obraćanju džematlijama u Džedid džamiji u Janji, muftija Fazlović je istakao da muslimane u ovim medžlisima krase vrijedan rad, ponos u svojoj vjeri i tradiciji, te međusobna privrženost i bratstvo. Naša vjera, domovina Bosne i Hercegovina i Islamska zajednica su naše vrijednosti, koje iz dana u dan sve više jačamo, a dokaz tome su i naši uspješni džemati u Bijeljini i Janji, poručio je muftija Fazlović.

Ovom prilikom, predstavnici MIZ Janja uručili su muftiji Vahid-ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom priznanje za podršku u obnovi i razvoju ovog medžlisa u prethodnih 20 godina, od kada je počeo povratak u Janju.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh