Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Reisu-l-ulema održao sastanak s muftijama

Reisu-l-ulema održao sastanak s muftijama

Sarajevo, 27. februar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović održao je danas sastanak s muftijama iz Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razmotrena pozicija Islamske zajednice u kontekstu aktuelne situacija u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je očekivanje i nužna potreba da svi politički subjekti u Bosni i Hercegovini iskažu punu odgovornost za stanje u državi te, pokazujući opredjeljenost za kontinuirani razgovor i dijalog s narodom, predano rade na otklanjanju uzroka opravdanog nezadovoljstva socijalnim i ekonomskim stanjem u društvu. Također je naglašena nužnost rada na jačanju stabilnosti u društvu i povjerenja i razumijevanja među građanima Bosne i Hercegovine čemu je Islamska zajednica snažno okrenuta.

Na sastanku je razgovarano o informaciji Centralne izborne komisije vezano za podudaranje datuma održavanja općih izbora 2014. godine sa drugim danom Kurban-bajrama. Islamska zajednica, zaključeno je, informirat će Centralnu izbornu komisiju da za Islamsku zajednicu nije sporno da se drugog dana Kurban-bajrama održe opći izbori.

Reisu-l-ulema i muftije razmotrile su dosadašnji tok provedene javne rasprave o Nacrtu amandmana na Ustav Islamske zajednice u BiH te konstatirali da se javna rasprava odvija predviđenim procedurama. Još jednom je naglašeno da će Ustavna komisija Sabora Islamske zajednice, po okončanju javne rasprave, sve pristigle prijedloge razmotriti i potom dostaviti Rijasetu Islamske zajednice tekst Nacrta amandmana na Ustav IZ.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh