Ostavite raspravu zbog malo dobra u njoj. Ostavite raspravu zbog male koristi od nje jer ona prouzrokuje neprijateljstvo među braćom.
(Taberani)

SAOPŠTENJE IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE JANJA

SAOPŠTENJE IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE JANJA

Povodom aktuelnih događaja u Janji, vezanih za pronalazak hrane, vode i drugih potrepština humanitarnog porijekla te širenja neprovjerenih, zlonamjernih glasina, Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Janja, na vanrednoj sjednici održanoj u petak 28.08.2015. godine, prije džume, izdao je sapštenje u kojem se kaže:

“Medžlis Islamske zajednice Janja oštro osuđuje skrivanje humanitarne pomoći i malverzacije istom, te poziva nadležne organe da otkriju i procesuiraju odgovorne osobe koje su koristile patnju naroda za svoje lične, sitničarske interese na štetu interesa mještana Janje. Cijenimo da se na ovakav način nanosi šteta zajedničkim interesima i daje loša slika prilika u našoj Janji.

Podsjećamo da je nakon prošlogodišnjih poplava MIZ Janja uzeo aktivno učešće u akciji pomoći mještanima Janje, a koju je pokrenula Islamska zajednice u BiH. Odgovorno tvrdimo da je sva pomoć koja je pristigla i distribuirana posredstvom MIZ Janja dostavljena do onih kojima je bila potrebna i to do posljednjeg kiligrama brašna i posljednje litre vode. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima, u zemlji i dijaspori, koji su na bilo kakav način uzeli učešće u prošlogodišnjoj akciji pomoći ugroženom stanovništvu.”

Janja, 28.08.2015.

 

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh