Poslanik s.a.v.s. je rekao: Koja god žena se namiriše i prođe pored skupine muškaraca i oni osjete njen miris, neće osjetiti mirisa dženneta.

Seminar za imame i muallime MIZ Janja i MIZ Bijeljina

Seminar za imame i muallime MIZ Janja i MIZ Bijeljina

U Mektebskom centru u Bijeljini, u četvrtak 11. decembra 2014. godine, održan je Seminar za imame i muallime MIZ Bijeljina i MIZ Janja. Tema seminara bila je poučavanje djece Kiraetu, pravilnom učenju Kur`ana u namazu. Predavač je bio Omer-ef. Camić, glavni imam MIZ Janja, jedan od najboljih muallima na području našeg Muftijstva tuzalnskog. U radu seminara učestvovalo je devet imama i muallima te dvije muallime.

U ime domaćina MIZ Bijeljina učesnicima seminara obratio se Samir-ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina. Za našu službenu web prezentaciju Samir-efendija Camić je kazao: “Prilikom kreiranja plana za narednu godinu imali smo u vidu našu želju i potrebu da unaprijedimo rad sa djecom u Kiraetu. Odlučili smo da u saradnji sa MIZ Janja organiziramo ovaj seminar kao uvod u planirane aktivnosti. Želimo da unaprijedimo svoj rad, da dođemo do novih saznanja, do novih ideja. Već naredne godine planiramo više ovakvih seminara u Janji i Bijeljini, a svi će biti posvećenu unapređenju rada sa djecom i rada u zajednici. Želimo da i drugima damo ideje, da na neki način načinimo korak naprijed.”

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh