Ibn-Abbas prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće nita napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje. Hadis je Muttefekun alejhi

Sergija za nastradale u zemljotresu u Albaniji

Danas u svim džamijama u domovini i dijaspori biće organizovana sergija za pomoć nastradalim u zemljotresu u Albaniji, navodi se iz Uprave za vjerske poslo Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Razorni zemljotres koji je pogodio Albaniju prije nekoliko dana izazvao je tragične posljedice, ogromne materijalne štete kao i evidentnu humanitarnu krizu, koja se posebno manifestira u mjestima najviše pogođenim ovom prirodnom katastrofom.

S obzirom da u prirodnim katastrofama institucije ne mogu pravovremeno reagirati u pružanju adekvatne pomoći nastradalom stanovništvu, neophodno je iskazati praktičnu solidarnost sa građanima Albanije koji su proteklih dana uz zebnju, strah i neprospavane noći preživjeli tragične ljudske i materijalne gubitke.

Saosjećanje spram ljudske patnje i odgovornosti za ljude u nevolji neodvojivi je dio našeg islamskog sistema vrijednosti. Islamska zajednica se blagovremeno sa drugim organizacijama uključila u pružanju pomoći stanovništvu pogođenom zemljotresom u Albaniji, navodi se u saopštenju.

preporod.info

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh