Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah ne gleda u vaša tijela, niti u vaše likove, nego gleda u vaa srca i vaša djela.
Hadis bilježi: Muslim

Svečana dodjela diploma Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu

Svečana dodjela diploma Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, dana 19. januara 2022. godine, održana je svečana dodjela diploma magistrantima i diplomantima Fakulteta islamskih nauka za akademsku 2020/2021. godinu.

Diplomantima i magistrantima se ovom prilikom obratio zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice dr. Enes Ljevaković.

– Danas u vaše ruke ne uručujemo samo diplome i priznanja, već i jedan veliki emanet; emanet čuvanja i afirmiranja Božije vjere na ovim prostorima! S preuzimanjem diplome i priznanja, preuzima se i taj emanet, pa neka to bude s Božijim imenom i s dovom dragom Bogu. Nadamo se da ćete opravdati ukazano povjerenje, osvjetlati svoj i obraz vaših profesora i biti radost svojim porodicama, Zajednici i domovini – naglasio je zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes Ljevaković.

Dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović naveo je kako ove godine imaju 63 diplomanta i 20 magistranata.

– Na oba ciklusa imamo svršenike s tri studijska programa. Posebno nam je drago da ove godine imamo osam dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu, pet dobitnika Zlatne, a tri dobitnika Srebrene značke. Ove godine najbolji student je Edin Čolaković, s prosjekom ocjena 9,7 – naveo je dekan Hasanović.

Na svečanosti su dodijeljene diplome Jakupović Omer-ef. i Aganović Emini iz Janje, koji su se sjetili i svoga muallima hafiza Omer-ef. Camića riječima:

“Selam od vaših učenika. Ovo u rukama, sumnjamo da bi sad držali, da nije bilo vas.”

Čestitamo Omer-ef., Emini, muallimu hfz Omef-ef., profesorima i njihvim porodicama!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh