Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Turnir za mlade Muftiluka tuzlanskog

U organizaciji Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog 11.03.'18. je održan malonogometni turnir i takmičenje u stonom tenisu. U sportskoj dvorani Behram-begove medrese, gdje se održao turnir, okupilo se 200 mladih ljudi. Učešće su uzele ekipe iz 21 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog.

Malonogometni turnir “Prvi mart” za mlade Muftiluka tuzlanskog je projekat sportsko-edukativnog karaktera koji se povodom Dana nezavisnosti BiH održava drugu godinu zaredom. U okviru turnira upriličen je kraći čas historije, kojeg je ovog puta održao Idriz-ef. Memić, profesor historije u Behram-begovoj medresi. Prisutnima su se obratili Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputiviši korisne poruke i podršku mladima, i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

Ekipa Medžlisa IZ Janja je u pomenutim disciplinama pokazala hrabrost i požrtvovanost. Međutim, teško je bilo boriti se protiv nogometne ekipe iz Brčkog, koji su kasnije osvojili 3 mjesto. Rezultat:  Brčko 4:2 Janja. Naš predstavnik u stonom tenisu, Š. Adnan je poražen u drugom krugu takmičenja.

Ovaj turnir je bio prilika za prijateljsko i sportsko druženje i natjecanje, te ćemo se rado odazvati na naredni turnir, koji će ako Bog da, biti krajem tekuće godine. Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog najavljuje sličan turnir za djevojke u odbojci.

Pobjednici takmičenja u nogometu su bili sljedeći:
I mjesto: Mreža mladih MIZ Živinice,
II mjesto: Mreža mladih MIZ Gračanica,
III mjesto: Mreža mladih MIZ Brčko.

U stonom tenisu poredak je izgledao ovako:
I mjesto: Amar Tursić iz Modriče,
II mjesto: Nedim Sinanović iz Čelića,
II mjesto: Rahman Noćić iz Zvornika.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh