Onaj ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.
(Ebu Dawud i Tirmizi)

U susret Ramazanu

U susret Ramazanu

Dana 27.6.2014. godine u prostorijama MIZ-Janja povodom raspodjele obaveza u toku mubarek mjeseca Ramazana održan je sastanak na kojem su prisustvovali glavni imam MIZ-Janja Omer ef. Camić, imami Kemal ef. Gutić i Sadik ef. Đezić, predsjednik MIZ-Janja Ahmet Gruhonjić te studenti islamskih nauka, svršenici i polaznici medresa.
Na sastanku je obrazložen plan aktivnosti koje su planirane u mjesecu Ramazanu, a plan se sastoji od klanjanja teravih-namaza u sve tri Janjanske džamije, učenja mukabela poslije sabah-namaza, ikindije-namaza te dječije mukabele nakon podne-namaza, pripremanje polaznika mekteba za hatmu koja ce se održati u toku Ramazana i organizovanja predavanja pred teravih-namaz kako za žene tako i za muškarce. Napominjemo da je prvi put organizovano učenje mukabele i za žene.
Na sastanku se također pričalo i o organizovanju iftara za omladinu, džematlije, musafire te se spominjao i iftar koje se tradicionalno održava na otvorenom povodom 27. noći.
Na ramazanskoj praksi raspodjeljeni su diplomirani religijski pedagog na Fakaltetu Islamskih Nauka u Sarajevu i student islamskih nauka na univerzitetu u Turskoj, tri učenika Karađoz-begove medrese u Mostaru te jedan svršenik, zatim četvoro učenika i dvije svršenice Behram-begove medrese u Tuzli.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh