Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

U tuzlanskim džamijama hutbe održali glavni imami podrinjskih medžlisa

U tuzlanskim džamijama hutbe održali glavni imami podrinjskih medžlisa

U okviru programa obilježavanja Dana Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u petak 12. februara 2021. godine upriličen je prijem za glavne imame medžlisa Zvornik, Vlasenica, Janja, Bijeljina i Bratunac.

Tokom susreta gostima se obratio i zahvalio na dolasku glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Gosti su se zahvalili na pozivu i uputili čestitke predstavnicima Medžlisa.

Susretu su prisustvovali sekretar Medžlisa Tuzla mr. Dženan Rahmanović, kao i tuzlanski imami koji su bili domaćini glavnim imamima sa područja manjeg bosanskoghercegovačkog entiteta.

Džuma-namaz u Džamiji Kralj Abdullah predvodio je i hutbu održao glavni imam Medžlisa Bratunac Elvir-ef. Hodžić, u Amber hatun džamiji glavni imam Medžlisa Janja hafiz Omer-ef. Camić, Bijeloj džamiji glavni imam Medžlisa Bijeljina Samir-ef.Camić. U džamijama u Šićima i Miladijama hutbu su predvodili glavni vlasenički imam Nurdin-ef. Grahić i zvornički glavni imam Haris-ef. Mustajbašić.
muftijstvotz.ba
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh