Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

U tuzlanskim džamijama hutbe održali glavni imami podrinjskih medžlisa

U tuzlanskim džamijama hutbe održali glavni imami podrinjskih medžlisa

U okviru programa obilježavanja Dana Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u petak 12. februara 2021. godine upriličen je prijem za glavne imame medžlisa Zvornik, Vlasenica, Janja, Bijeljina i Bratunac.

Tokom susreta gostima se obratio i zahvalio na dolasku glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Gosti su se zahvalili na pozivu i uputili čestitke predstavnicima Medžlisa.

Susretu su prisustvovali sekretar Medžlisa Tuzla mr. Dženan Rahmanović, kao i tuzlanski imami koji su bili domaćini glavnim imamima sa područja manjeg bosanskoghercegovačkog entiteta.

Džuma-namaz u Džamiji Kralj Abdullah predvodio je i hutbu održao glavni imam Medžlisa Bratunac Elvir-ef. Hodžić, u Amber hatun džamiji glavni imam Medžlisa Janja hafiz Omer-ef. Camić, Bijeloj džamiji glavni imam Medžlisa Bijeljina Samir-ef.Camić. U džamijama u Šićima i Miladijama hutbu su predvodili glavni vlasenički imam Nurdin-ef. Grahić i zvornički glavni imam Haris-ef. Mustajbašić.
muftijstvotz.ba
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh