Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

Dana 23.3.2014. godine polaznici mektebske nastave, njih oko 150, u pratnji janjanskih mualima Omer ef. Camića, Kemal ef. Gutića i Sadik ef. Đezića imali su priliku da prisustvuju te da i učestvuju u sadnji voćnih sadnica na vakufskom zemljištu.
Voćne sadnice MIZ-Janja donirala je humanitarna organizacija Crveni polumjesec kako bi se unaprijedilo vakufsko zemljište na čemu se radi jos od prošle godine. Broj sadnica koji je MIZ- Janja dobio na raspolaganje je 750, od toga 150 sadnica kruške, 100 sadnica oraha i 500 sadnica višnje.
Treba napomenuti da je ova humanitarna organizacija također donirala našem medžlisu i traktor sa priključcima u vrijednosti od 20.000 KM.
Molimo Uzvišenog Allaha da naše dobrotvore potpomogne na njihovom putu te se nadamo da će naša akcija sadnje voćnjih sadnica sa polaznicima mektebske nastave biti uspješna, a prvenstveno se nadamo
da smo dali lijep primjer drugima kako mlade ljude naučiti da budu vrijedni, da cijene ono što imaju te da potpomažu slabije od sebe.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh