Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Uređenje dvorišta Džedid džamije

U organizaciji džematskog odbora izvršeno je uređenje dvorišta Džedid džamije.

Radovi su podrazumijevali uklanjanje betonskih ploča te pripremu terena za postavku nove podloge – flastera. Postavljeni su jarboli sa zastavom Islamske zajednice i zastavom Bosne i Hercegovine, postavljen je novi reflektor za osvjetljenje džamije, uređen mejtaš, te ostali dodatni radovi kao što su farbanje ograde i popravke na kapijama.

Imam džemata Kemal ef. Gutić: “Molim Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su doprinijeli da dvorište Allahove kuće izgleda ovako lijepo. Posebnu zahvalnost želim da iskažem našem džematliji Velagić Harizu koji je u ovu svrhu donirao 5.000,00 €, Medžlis IZ-e Janja 5.000,00 KM, kao i Kremić Dževadu, Karjašević Senahidu, Reppu Entreprenad doo Jarboli i Zastave, Trebinčević Begi, Korajčević Halilu, Skokić Ahmetu i našim vrijednim džematlijama”.

Rukovodstvo Medžlisa je jedan dio sredstava za ovu namjenu obezbijedio od Uprave Grada Bijeljina.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh