Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Uručene zaštitne maske od Ćoralić Amira

Medžlis Islamske zajednice Janja je predao predstavnicima Mjesne zajednice Janja, donaciju zaštitnih maski koje je obezbijedio gospodin Ćoralić Amir, a na zahtjev Mjesne zajednice Janja.

Gospodin Ćoralić Amir iz Goražda, prijeklom iz Janje, donirao je danas Medžlisu Islamske zajednice Janja 500 komada zaštitnih maski. Ćoralić Amir i firma Emka iz Goražda je od provog dana pojave pandemije koronavirusa uključen u akciju osiguranja maski te respiratora za zdravstvene institucije u Goraždu.

Predstavnici Mjesne zajednice Aletović Azem i Salkanović Mujo, predstavnici Bošnjaka u organima gradske i republičke vlasti Gradaščević Mustafa i Baćevac Samir, su sa uposlenicima MIZ Janja održali kraći sastanak o trenutnim aktivnostima i planovima za reagovanje u novonastaloj situaciji.

Na sastanku su iznešeni planovi o radu Mjesne zajednice i radu Medžlisa u situaciji epidemije koronavirusa.

Mjesna zajednica će uputiti zahtjev nadležnim organima kako bi se obezbijedile potrebne količine maski, zaštitnih odijela te sredstava za dezinfekciju.

Dogovoreno je da se obezbijede potrebne količine materijala za šivenje zaštitnih maski na čemu bi bile angažovane žene – krojačice iz udruženja žena “Žena” iz Janje kao i žene iz asocijacije žena MIZ Janja.

Članovi savjeta Mjesne zajednice Janja i njihovi volonteri će podijeliti maske osobama koje su uposlene i koje su u obavezi nositi zaštitne maske na poslu i na javnim mjestima.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh