Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Veliki iftar za 27. noć Ramazana 1439. h.g.

Medžlis Islamske zajednice Janja je 10.06.'18. godine organizovao tradicionalni iftar u dvorištu Atik džamije, uz pomoć vrijednih hanuma, džematlija i prijatelja za postače u 27. noći mjeseca ramazana 1439 h.g.

Javnom iftaru je prisustvovalo oko 320 osoba. Zajedno sa poštovanim, uglednim i cijenjenim džematlijama, iftaru je prisustvovao potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, predstavnici MIZ Bijeljina kao i novinari RTV TK. U ovoj mubarek noći je sniman program za emisiju Ramazanski zijareti.

Nekoliko godina se za 26. 27. i 28. noć Ramazana organiziraju Mevludi u svakoj od janjarskih džamija. U ponoć je klanjana nafila sa prigodnim kelimei- tevhidom uz dovu za oprost grijeha i svaki hajr vjernicima.

Uzvišeni Allahu ukabuli ibadete, primi naš post, obilno nagradi sve koji su učestvovali u pripremanju i organizaciji iftara. Amin!

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh