Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Vikend na Vlašiću

Mladi Medžlisa IZ Janja su, u okviru planiranih aktivnosti u 2018 g. koji provode koordinatori za rad sa mladima, Mujaga ef. Cifrić i Omer ef. Jakupović, proveli vikend na Vlašiću.

Putovanje je započelo u ranim jutarnjim satima 06.01.’18. kada su se mladi uputili prema Travniku i Babanovcu na Vlašiću.

Mladi su obišli Ahmiće mjesto gdje su počinjeni strašni zločini nad Bošnjacima ovog sela 1993. g. Prisutnima se obratio imam džemata u Ahmićima, Mahir ef. Husić, te kazao nekoliko zastrašujućih podataka o tome šta se dešavalo tog 16. Aprila 1993. g.

Ovo je bio jedan od načina da svoje mlade edukujemo o tome šta se dešavalo na prostoru Bosne i Hercegovine devedesetih godina.

Nastavili smo putovanje, te se smjestili kod hadžije Sabahudina, kojem, i ovom prilikom, iskazujemo zahvalnost na gostoprimstvu.

Uslijedila su druženja, skijanje, sankanje…

U nedjelju, 07.01.’18.u večernjim satima, je uslijedio povratak. Iskoristili smo priliku za kahvu i večeru u Travniku.

Jedan dio ovog druženja se može vidjeti u foto galeriji.

Posebno se zahvaljujemo rukovodstvu MIZ Janja koji su odobrili i finansirali prijevoz za mlade!

M.C.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh