Onaj ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.
(Ebu Dawud i Tirmizi)

Vrijednost pomaganja u nevolji

Vrijednost pomaganja u nevolji

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Janja su obišli Predsjednika Džematskog odbora Atik džamije, nakon što su saznali za požar na objektu njegove ljetne kuhinje.

Glavni imam i imam džemata Atik džamije, hafiz Omer -ef. Camić je na 2. redovnoj sjednici Izvršnog odbora MIZ Janja, održanoj 08.05.2020. godine, upoznao članove Izvršnog odbora o požaru na objektu Hrustanbegović Mustafe, pri čemu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Odlukom Izvršnog odbora, odobrena je simbolična suma novca koja je danas, 09.05.2020. g. uručena Predsjedniku džematskog odbora, a tom prilikom su se predstavnici Medžlisa uvjerili u stanje na samom objektu.

Podsjećamo sebe i naše čitaoce na hadis koji prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko otkloni od vjernika neku dunjalučku nevolju, Allah će od njega otkloniti neku od nevolja na Sudnjem danu. Ko olakša zaduženom, Allah će njemu olakšati na ovom i budućem svijetu. Ko prekrije muslimana, Allah će ga prekriti na ovom i budućem svijetu. Allah je na pomoći robu, dok je on od pomoći svom bratu. Ko odabere put da na njemu traži znanje, Allah će mu njime olakšati put do Dženneta. Neće se skupiti ljudi u jednoj od Allahovih kuća (džamija) kako bi učili Allahovu knjigu i međusobno je proučavali, a da se na njih ne spusti smiraj, i prekrije ih milost, i okruže ih meleki, i Allah ih spomene onima koji su kod Njega. Koga na tom putu uspore njegova djela, neće ga ubrzati njegovo porijeklo.”

Uz Glavnog imama hafiz Camić Omer -ef. su bili i Predsjednik IO MIZ Janja, Camić Husejn i koordinator za društvenu brigu Medžlisa Gutić Kemal .ef.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh