Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana.
(Muslim)

Vrijedni pokloni za naše mališane

Vrijedni pokloni za naše mališane

Mekteb za predškolski uzrast – Vildan, ima mnogo prijatelja koji žele obradovati naše najmlađe sugrađane. Polaznici Vildana su mališani na koje misle naši prijatelji i džematlije, te ih se vrlo često sjete različitim poklonima.

Mnogo je naših prijatelja koji razumiju porebu za ulaganjem u mlade naraštaje, te poklanjaju slatkiše, pribor, materijale za rad, literaturu ili igračke.

“Početkom školske godine polaznike Mekteba za predškolski uzrast- igraonice “Vildan” posjetio je naš sugrađanin Zekerijah Mulamustafić,
koji trenutno živi i radi u Austriji. Veliki broj dječijih bicikala koje je dovezao iz Austrije obradovao je mališane i uljepšao njihov boravak na
otvorenom, a značajnom donacijom pempasa i higijenskih preparata gospodin Zekerijah je olakšao i pomogao rad igraonice.
Zahvaljujemo se gospodinu Mulamustafić što se često sjeti naših najmlađih i molimo Uzvišenog da ga nagradi za njegova dobra djela,” ističe rukovodilac Vildana, Durgutović Almedina.

Zahvaljujemo se svim našim prijateljima, uposlenicama i roditeljima koji su sa nama već trinaest godina, od 2009. godine otkako Vildan postoji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh