Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu

Sastanak koordinatorica odjela za brak i porodicu s područja Muftiluka tuzlanskog održan je u ponedjeljak, 27. januara 2020. godine. Sastanku je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Sead-ef. Seljubac.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević, prof., govorila je o najvažnijim aktivnostima koje su realizovane u protekloj godini.  I u 2019. godini organizovana je podrška majkama Srebrenice i prisustvo koordinatorica i džematlijki svakog 11. u mjesecu tokom mirne šetnje u Tuzli. Proučeno je i nekoliko desetina hatmi i hiljade Jasina za šehide Podrinja, te zajednički tevhid pred dušu rahmetli Hatidže Mehmedović. Organizovan je Srebrenički performans, sportski susreti za djevojke u saradnji s Mrežom mladih i brojni edukativni programi kao što su halke Kur'ana, škole islama, seminari o porodici, tribine, promocije knjiga, predavanja, radionice, te posjete porodicama i humanitarne akcije.

Pokrenuta je i katedra fikha za žene u Tuzli, kojoj je tokom protekle godine prisustvovalo nekoliko stotina žena iz Tuzle i drugih gradova. Nedavno je katedra fikha za žene pokrenuta i u Gradačcu i Kalesiji.

Dr. Sead-ef. Seljubac se zahvalio koordinatoricama, njihovim saradnicama i džematlijkama na vrijednom i istrajnom radu. Uputio je nekoliko preporuka i savjeta koje im mogu pomoći u njihovom radu i doprinijeti još značajnijim rezultatima u narednom periodu.

muftijstvotz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh