Rekao je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: Neće ući u Džennet onaj koji kida rodbinske veze.
(Muttefekun alejhi)

Glavni imam

Hafiz Omer-ef. Camić, sin Mevludina i r. Halide, rođen je 16. oktobra 1972. godine u Bijeljini. Osnovnu školu završio je u Janji, a nakon toga i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Zvanje profesora islamske teologije stekao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Imamski posao je započeo 1991. godine u Janji. Imamsku dužnost 1993. godine nastavlja vršiti u gradu Reutlingenu u Njemačkoj, a po povratku u domovinu bio je imam džematu Brdo, MIZ Čelić.

Prvog jula 2001. godine, na prijedlog Muftije tuzlanskog, biva postavljen na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ-e Janja i imama Atik džamije.

Hifz je počeo učiti 2014. godine, a učenje hatme pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH završio je 28. januara 2019. godine. Njegov muhafiz je hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi.

Hafiz Omer je u braku sa suprugom Sehvetom, a roditelji su dvije kćerke i sina rahmetli Ejjuba. Starija kćerka Fatima je hafiza, a mlađa Medina je 3. razred Behram-begove medrese u Tuzli.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh